Jump to content
simonP

Licensing in Citrix MCS

Recommended Posts

simonP

Hi

I work for a Managed Service Provider and one of our clients uses Nitro Pro in their Citrix Environment. The VM's (there are 5 of them with around 20 users each) are non-persistent Citrix Workers (XenApp 7.15) that use Machine Creation Services to rebuild from a template server every night. The base image (template server) has the license applied but when the VMs are rebuilt after a reboot they are not all using the same license as the base image. Some are showing "Expired Trial" others are showing a complete different license. Only 2 out of the 5 have the correct license!

Are you aware of any issues or fixes for deploying the licenses in this way or any way of automating the application of the licence either through the registry or group policy that will allow us to resolve this issue.

Kind Regards,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
simonP

its actually 3 with the correct license and 2 with the Expired Trial and I forgot to mention it is an Enterprise License key. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
AllainU

Hello @simonP,

Thank you for reaching out to us through our Community Forums!

In order for me to further assist you with your concern, could you please provide the serial number (or the license-file) of the Nitro Pro on the citrix Servers?
To send it via private message, hover your mouse on top of my name 'AllainU' and select 'Message'. 

Also, before installing Nitro Pro on the servers, did you create a transform file using our Deployment utility to embed the license-key (or serial number)?

Thank you very much in advance and I am looking forward to hearing back from you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AllainU

Hello @simonP,

Thank you for providing the license-file.

To further assist you with your concern, Nitro support team decided to created a support ticket on your behalf.

For better case handling, kindly respond to the email message that was sent to you through the support case.

Cheers!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sujaynath vanta

Hello, I am having a similar issue here, the workload is based in Azure but provisioned using MCS. Any help is appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.