Jump to content
StaceyG

Form created in Nitro not displaying properly an Acrobat

Recommended Posts

StaceyG

I've created an admittedly long (16 pages) and involved fillable form in Nitro.  After hours of work, it's finally complete; however, when users open it in Acrobat, about 1/4 of the form fields are simply missing.  I've seen a couple of inquiries on here, but without any posted resolution. 

Version:  12.0.0.112

I can provide the serial number and upload of the document upon request. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leslie V.

Hello @StaceyG,

Thanks for posting here!

Please provide us with the file and some relevant screenshots showing the issue so that we can investigate.

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites
StaceyG

Thank you, Leslie.  This is my first time posting a question here and I do not see a mechanism to attach files and screenshots.  Where would I find the instructions to do so?

Share this post


Link to post
Share on other sites
StaceyG

Attachments sent via PM on Tuesday morning 9/17/19.  It has been well over 24 hours with no response.  Is this issue being looked into?

Share this post


Link to post
Share on other sites
StaceyG

It's been a week with no response from Nitro other than a request for information, which was promptly completed!  Is anyone able to tell me why this is happening with my fillable fields and how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leslie V.

Hello @StaceyG,

I have responded to your DM. Please test it on your end and let me know how that goes.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
StaceyG

Thank you, Leslie.  I responded back to you via DM.  Unfortunately, that solution was unsuccessful.

Share this post


Link to post
Share on other sites
StaceyG

If anyone finds this and wonders about the outcome - I figured out what was happening myself.  The copy/paste (CTRL C + CTRL V) and the Make Copies (in toolbar) functions often create a corrupt copy.  The first indication that you have a corrupt field is that you cannot see the field in any other PDF program.  Secondly, when you right-click the field and select PROPERTIES (e.g.., on a text field), there are only four tabs instead of seven - Format, Validate and Calculate are missing. 

The only solution I have found is to delete and rebuild the field.  It is a tedious, excruciating waste of time.  Good luck out there.  Hope this helps. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.